Fincentrum navýšilo tržby, přesahují miliardu

Peníze, koruny

Peníze, koruny Zdroj: Anna Vacková, E15

Společnost Fincentrum, která je jednou z největších finančně poradenských firem na českém trhu, loni zvýšila tržby v tuzemsku meziročně o desetinu na 1,21 miliardy korun. Poradci Fincentra loni sjednali hypotéky za více než 16 miliard korun, a to navzdory zpřísňování podmínek pro poskytování hypoték ze strany České národní banky i postupný růst jejich úrokových sazeb. Společnost to dnes uvedla v tiskové zprávě. K sumě 80 milionů Kč se přiblížil obrat dceřiné realitní kanceláře Fincentrum Reality.

Zakladatel Fincentra Petr Stuchlík označil uplynulý rok za nejlepší v historii společnosti. "Druhá polovina roku 2017 přinesla zásadní změny. Regulace dostupnosti hypoték, růst úrokových sazeb i uvolnění kurzu české koruny budou klást na kvalitu práce finančních poradců zvýšené nároky," uvedl.

Pro Fincentrum v České republice na konci loňského roku pracovalo asi 2000 poradců, kteří finanční poradenství vykonávají jako svou hlavní profesi. Společnost rovněž na sklonku minulého roku získala od České národní banky licenci samostatného zprostředkovatele spotřebitelských úvěrů. "Jako první z velkých finančních zprostředkovatelů obdržela od ČNB také akreditaci k pořádání odborných zkoušek podle zákona o spotřebitelském úvěru," informovala firma.

Fincentrum bylo založeno v dubnu 2000 a dlouhodobě se řadí mezi nejvýznamnější finančně poradenské společnosti v České republice a na Slovensku. Konkurenty jsou například společnosti OVB, Chytrý Honza, Broker Consulting či Partners Financial Services. Například společnosti Chytrý Honza, která zprostředkovává a porovnává finanční produkty, stouply loni tržby o 34 procent na téměř 500 milionů korun.

Firmě Broker Consulting stouply v loňském prvním pololetí tržby v Česku a na Slovensku meziročně o sedm procent na 531 milionů korun. V Česku byl růst téměř desetiprocentní. Za celý loňský rok firma zatím výsledky nezveřejnila.