Fio bance se daří, letos svůj hrubý zisk znásobila

Fio banka

Fio banka Zdroj: Profimedia.cz

Fio banka vykázala za letošní tři čtvrtletí hrubý zisk 268 milionů korun, o rok dříve to bylo 72 milionů korun. Bilanční suma banky stoupla na 109,1 miliardy korun.

Objem vkladů ke konci září vzrostl na 105,5 miliardy korun a objem úvěrů na 22,2 miliardy korun. Počet poboček zvýšila Fio banka na 79, dalších 15 jich je na Slovensku. Plánem do budoucna je otevřít pět nových poboček ročně dohromady v ČR a na Slovensku, uvedl ředitel obchodu banky Jan Bláha.

Počet bankomatů Fio banky vzrostl meziročně o 12 na 168. Banka měla koncem září 760 tisíc klientů, což bylo 19 procent více než před rokem. Na konci roku 2010 jich bylo 70 tisíc.

Fio banka hodlá podle Bláhy v první polovině příštího roku spustit primárně pro své klienty investování do vlastních akciových podílových fondů s různou strategií bez minimálního vkladu.

Fio banka vznikla v roce 2010 udělením bankovní licence brokerské společnosti a následnou integrací družstevní záložny. Součástí skupiny Fio, kterou vlastní tuzemští podnikatelé Romuald Kopún a Petr Marsa, je RM-Systém.