Firmy se při rozprodej Direct Pojišťovny přetahují o call centrum

Direct pojišťovna končí

Direct pojišťovna končí Zdroj: Tomas Novak, Euro

V call centru končící Direct Pojišťovny se dveře netrhnou. Střídají se tam jak společnosti z bankovního či energetického sektoru, tak i zástupci investičních společností.

Pracovníci call centra Direct Pojišťovny totiž platili na trhu za nejkvalitnější, což bylo dáno zaměřením pojišťovny na přímé distribuční kanály bez pobočkové sítě. „Střídají se tam různé firmy, které pro zaměstnance call centra pořádají firemní prezentace. Snaží se je oslovit, aby přešli právě k nim,“ řekl deníku E15 zdroj z bankovního sektoru.

„Vzhledem k omezování našich aktivit dochází bohužel k částečnému propouštění našich zaměstnanců. Jsme si vědomi obtížnosti této situace a snažíme se jim maximálně ulehčit nalezení dalšího uplatnění na trhu práce,“ reagovala vyhýbavě na otázku deníku E15 Michaela Baierová, asistentka generálního ředitele pověřená komunikací s médii.

Po uzavření smlouvy s pojišťovnou Uniqa, na jejímž základě Uniqa nabídne stávajícím klientům Direct Pojišťovny novou pojistnou smlouvu za srovnatelných podmínek, je nyní na řadě rozprodej pracovního kapitálu končící pojišťovny.

Majitel Direct Pojišťovny, britská skupina RSA, na konci června oznámila, že Direct Pojišťovna ukončí činnost. Podnik doplatil kromě velmi nízkých cen pojistného také na vysoké marketingové náklady, které se odhadují až na miliardu korun.

O aktiva pojišťovny Direct se pere konkurence

Konec Direct Pojišťovny nebude mít vliv na ceny pojistek

Deník E15 o snahách RSA prodat pojišťovnu jako celek informoval již letos na jaře. Zájem o celou pojišťovnu s tržním podílem 0,3 procenta však nebyl, o to větší zájem nyní panuje o jednotlivé součásti. Na prodej je stále také licence nebo dokonce know-how prodeje a marketingu po internetu.