Klienti Air Bank našli trik, posílají peníze přes Sazku

Air Bank

Air Bank

Zákazníci Air Bank přišli na nový způsob posílání hotovosti, a to takřka v reálném čase. Využívají k tomu terminály společnosti Sazka, prostřednictvím kterých jim banka přede dvěma měsíci začala nabízet možnost výběru hotovosti. K výběru totiž stačí znát jen přesnou částku a mít vygenerovaný kód z elektronického bankovnictví či bankovní aplikace.

„Například jeden z našich klientů pomohl svému známému, který natankoval benzin na pumpě a při placení zjistil, že neberou karty. Protože se na benzince nacházel terminál Sazky, mohl dotyčnému říci do telefonu částku pro výběr a na dálku mu poslat kód, díky kterému si mohl přímo na benzince peníze vybrat a zaplatit,“ popisuje praxi mluvčí Air Bank Vladimír Komjati.

Z bezpečnostních důvodů však banka doporučuje sdělovat přístupový kód a výši částky oddělenými informačními kanály, například kód zaslat prostřednictvím SMS a přesnou částku sdělit přímo dotyčnému do telefonu.

Službu mají všichni klienti banky do konce října v rámci testovacího provozu zdarma, následně bude zpoplatněna deseti korunami, u bankovního účtu vedeného u Air Bank ve velkém tarifu bude jako další služby zdarma.

Air Bank opět útočí. Klienty vábí na jediný opravdu úročený běžný účet