Komerční banka bude mít nového šéfa. Dirac'ha vystřídá Juchelka

Jan Juchelka, od srpna 2017 nový generální ředitel Komerční banky

Jan Juchelka, od srpna 2017 nový generální ředitel Komerční banky Zdroj: ČTK

Komerční banka
Komerční banka
3
Fotogalerie

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem Komerční banky se v srpnu stane Jan Juchelka, který posledních pět let působil v centrále mateřské banky Société Générale v oblasti korporátního a investičního bankovnictví. Potvrdila se tak informace, se kterou jako první v polovině června informoval deník E15. Poslední čtyři roky byl v čele Komerční banky Albert Le Dirac'h. 

Juchelka se tak stane prvním českým předsedou představenstva a generálním ředitelem KB od doby, co se banka stala součástí francouzské skupiny Société Générale. Juchelka pracoval v průběhu studií na Slezské Univerzitě v Opavě v soukromé sféře. Od roku 1995 působil ve Fondu národního majetku České republiky, v letech 2002 až 2005 byl předsedou jeho výkonného výboru.

Do Komerční banky nastoupil Juchelka v únoru 2006 na pozici ředitele pražské obchodní divize korporátního bankovnictví. Od dubna 2006 zastával pozici člena představenstva zodpovědného za řízení úseků top corporations a investičního bankovnictví. Od srpna 2012 pracoval v centrále Société Générale v oblasti Korporátního a Investičního bankovnictví, kde měl zodpovědnost za korporátní klientelu v regionu střední a východní Evropy, Středního východu a Afriky.

Komerční banka patří mezi tři největší tuzemské banky. Jejím hlavním akcionářem je francouzská bankovní společnost Société Générale s podílem 60,3 procenta.