MBank nalije do fintech startupů v Česku a na Slovensku přes miliardu

mBank

mBank Zdroj: mBank

Magazín Fintech
mBank
mBank
mBank
5
Fotogalerie

Skupina mBank připravuje nový projekt mAccelator, přes který chce investovat 50 milionů eur do technologických startupů ve finančním sektoru. Jedná se tak o první finanční společnost ve střední a východní Evropě, která takové investice uskuteční.

Projekt má pomáhat českým a slovenským začínajícím firmám. „Cílem je vytvořit špičkové technologické řešení, které pomůže finančním institucím po celém světě tak, aby splňovaly výzvy fintech éry,“ uvedl Cezary Stypułkowski, generální ředitel skupiny mBank. 

Nejprve budou startupisté získávat nové zákazníky s pomocí mBank, která bude jejich prvním partnerem. Následně jim společnost nabídne finanční podporu z nového fondu, stejně jako poradenskou pomoc.

„Fond je velkou příležitostí pro inovativní společnosti z České republiky a Slovenska, které přicházejí s novými nápady a řešeními pro digitální finance. Zároveň z výsledků projektu, například v podobě nových funkcí v mobilním bankovnictví, budou profitovat rovněž klienti na českém i slovenském trhu,“ doplňuje Pawel Kucharski, generální ředitel mBank pro Českou republiku.

Fond povedou zkušení manažeři. Jarosław Mastalerz je viceprezident mBank, Wojciech Chmielewski je ředitelem strategie skupiny. Na všechny investice budou dohlížet manažeři společnosti pod vedením generálního ředitele skupiny.

Tématu se věnuje nový magazín E15 Fintech revoluce >>>

Video placeholde
Magazín Fintech • E15