MBank se vrací k termínovaným vkladům

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: wikimedia

Nejstarší tuzemská internetová banka se na podzim vrací k termínovaným vkladům, které po nějakou dobu vůbec nenabízela. Největším lákadlem se má stát tříměsíční termínovaný vklad s ročním úročením tři procenta. Takto vysoký úrok však nebude pro banku se 400 tisíci klienty dlouhodobě udržitelný. „Půlroční vklad bude úročen 1,7 procenta a roční dvěma procenty,“ sdělil deníku E15 mluvčí mBank Rostislav Kocman.

„Tři procenta jsou dárkem k našim pátým narozeninám, rádi bychom to udrželi do konce roku,“ nezastírá neudržitelnost vysokého úroku ředitel MBank pro Česko a Slovensku Roman Truhlář. MBank se tedy vrací k poněkud zapomenutému bankovnímu produktu, který v poslední době vytlačují spořicí účty se srovnatelným zhodnocením, ale prostředky na spořicích účtech jsou střádalům kdykoliv k dispozici. U termínovaných vkladů nelze bez sankcí peníze vybrat po celou dobu jejich trvání.

„V poslední době jsme zaznamenali výrazný nárůst zájmu o naše spořicí účty, kde klienti nejsou nuceni se jakkoli vázat, a zejména roční termínovaný vklad, který rovněž nabízí výhodné podmínky úročení,“ potvrzuje Lukáš Tomis, mluvčí Zuno Bank, která nabízí termínované vklady na půl roku s úrokem 1,85 procenta a na rok s 2,4 procenta.

Nový ceník mBank: pozitivní změny pro každého

mBank začíná vydávat karty pro bezkontaktní platby

mBank rozjíždí termínované vklady, na úvod nabízí úrok 3 % na 3 měsíce

Další z nováčků na tuzemském trhu nabízí na tříměsíční termínovaný vklad úrok pouhých 1,7 procenta, na půlroční 1,9 procenta a na roční 2,1 procenta. Air Bank termínované vklady nenabízí vůbec.