Miliardář Beran rozšiřuje byznys s půjčkami v Rusku a na Filipínách

Skupina Profireal Group miliardáře Davida Berana, která se zabývá poskytováním spotřebitelských úvěrů, rozšiřuje své podnikání v Rusku a na Filipínách. (ilustrační foto)

Skupina Profireal Group miliardáře Davida Berana, která se zabývá poskytováním spotřebitelských úvěrů, rozšiřuje své podnikání v Rusku a na Filipínách. (ilustrační foto)

Podnikatel David Beran
Beranův Profireal Group působí v Česku, na Slovensku, v Polsku, Bulharsku, Rusku a na Filipínách. (ilustrační foto)
V Česku patří Profi Credit mezi pět největších nebankovních poskytovatelů úvěrů.(ilustrační foto)
Ve Flexi Finance Profireal navýšila svůj podíl z 50 na 75 procent a v druhé polovině letošního roku připravuje další rozšíření obchodní sítě. (ilustrační foto)
5
Fotogalerie

Skupina Profireal Group miliardáře Davida Berana, která se zabývá poskytováním spotřebitelských úvěrů, rozšiřuje své podnikání v Rusku a na Filipínách. Na Filipínách navýšila svůj podíl ve společnosti Flexi Finance, která je dvojkou na lokálním trhu nebankovních poskytovatelů po Home Creditu. A v Rusku převzala kontrolu nad společností Profi Credit odkoupením 50procentního podílu od J&T banky.

Profireal na ruský trh vstoupil v roce 2014. Spolupráce se skupinou J&T bude pokračovat ve financování expanze v Rusku i v jiných zemích. "Do tří let bychom se rádi stali největší zahraniční nebankovní společností na ruském trhu," uvedl předseda představenstva skupiny David Chour.

Ve Flexi Finance Profireal navýšila svůj podíl z 50 na 75 procent a v druhé polovině letošního roku připravuje další rozšíření obchodní sítě.

"Během prvních tří měsíců působení na Filipínách se potvrdil potenciál místního trhu, který tvoří více než sto milionů obyvatel. Filipíny pokládáme za bránu naší asijské expanze a budeme se snažit udržet si naše silné postavení jako druhá největší zahraniční splátková společnost na tomto trhu," sdělil Chour.

Profireal Group působí v Česku, na Slovensku, v Polsku, Bulharsku, Rusku a na Filipínách. Během více než 20letého působení poskytla úvěry v nominální hodnotě přesahující dvacet miliard korun. Skupinu podnikatele Davida Berana tvoří divize Profi Investment a úvěrová divize Profi Credit. V Česku patří Profi Credit mezi pět největších nebankovních poskytovatelů úvěrů.