Mobilní bankovnictví se neustále vyvíjí. Víme, čím překvapí!

Zdroj: CNC

Mobilní bankovnictví se mezi lidmi prosazuje čím dál více. Je pohodlné, rychlé a bezpečné. Není to navíc jen záležitostí mladých lidí, oblibu si nachází i u starší generace. Jaká je budoucnost „banky v mobilu“? Poslechněte si nový podcast O všem! s Jiřím Suchým, vedoucím oddělení Digitálního bankovnictví Air Bank, který byl hostem moderátorů Kateřiny Machové a Ondřeje Jünglinga.

„V Air Bank používá mobilní bankovnictví více než 70 % lidí. V ostatních bankách je to typicky trochu méně,“ říká Jiří Suchý z Air Bank. Zbytek populace upřednostňuje spíše internetové bankovnictví nebo návštěvu v bance. A to i ti, kteří vlastní chytrý telefon. Někteří z nich například proto, že nejsou seznámeni s faktem, že bankovnictví můžou ovládat pohodlně i v mobilním telefonu.

Svou roli hraje i uživatelský komfort: „Když chci něco rychle zaplatit, například poslat peníze kamarádovi, tak neexistuje nic rychlejšího než mobilní aplikace. Je to jednoduché a většina lidí si na to zvykla. Ale potom jsou případy, kdy chci například vidět, kolik jsem utratil za měsíc, a porovnat si své výdaje v excelu. A to je v mobilu složitější než v počítači. Nebo alespoň taková je představa lidí. Přitom většina bank takové funkcionality nabízí,“ vysvětluje Suchý.

Ve prospěch mobilního bankovnictví mluví i jeho zabezpečení. „Do naší aplikace budeme brzy přidávat nový element bezpečnosti, kdy se identita bude ověřovat přes rozpoznání uživatelovy tváře. Ale nebude to přes Face ID v telefonu nebo něco podobného, ale přes naše vlastní bankovní řešení. Takže digitální bankovnictví bude klient moci používat už jen na základě toho, že se podívá do telefonu,“ říká Suchý.

Novinek, které Air Bank pro své klienty přichystala, je ale více. Jednou z nich je například možnost požádat o hypotéku přes mobilní aplikaci. A jak by mohla vypadat budoucnost digitálního bankovnictví? Poslechněte si celý podcast O všem!, jehož hostem byl Jiří Suchý, vedoucí oddělení Digitální bankovnictví Air Bank.

Air bank