Na český trh vstoupí během několika týdnů online banka Zuno

Nová banka ZUNO

Nová banka ZUNO

Na českém trhu by se měla během několika týdnů objevit banka Zuno, patřící do skupiny Raiffeisen Bank International. Finanční ústav zatím funguje na Slovensku, kde během půl roku získal 18 tisíc klientů a objem depozit již přesáhl 125 milionů eur.

Zuno tak bude po Mbank další internetovou bankou. Klienti budou moci spravovat všechny běžné i spořicí účty a termínované vklady přes internet, budou mít k dispozici i call centrum. Banka přistoupila i na komunikaci přes internetové chaty a Facebook. „Konzervativním“ klientům, zvyklým na klasickou komunikaci nabídne Zuno pracovníky na pobočce. Ta bude zpočátku jen jedna. V současné době probíhají poslední testy před zahájením provozu.

„Celkový objem vkladů na Slovensku převýšil naše očekávání. Ukázalo se, že velká část našich klientů je zejména v oblasti termínovaných vkladů daleko aktivnější, než jsme si mysleli,“ uvedla Dana Kondrótová, generální ředitelka slovenské pobočky Zuno Bank.

Podle šéfa projektu Andráse Hámoriho se banka nyní bude snažit zaujmout i nové klienty v Česku. „Zuno Bank nabízí komplexní služby pro lidi, kteří chtějí jednoduchost, transparentnost a férovou cenu,“ řekl. Banka by v příštích letech měla expandovat i do Polska a Maďarska.