Nejvstřícnější bankou byla ve 2. čtvrtletí Fio banka

Fio Banka

Fio Banka

Nejvstřícnější bankou, která působí na tuzemském trhu, byla ve druhém čtvrtletí Fio banka. Obhájila tak prvenství z předchozích tří čtvrtletí. Vyplývá to z výsledků projektu OVB Vstřícná banka. Nejnižší hodnocení obdržela mezi 12 bankovními domy stejně jako v předchozím čtvrtletí Citibank.

Hodnocení OVB Vstřícná banka sestává ze tří složek. Produkty a služby bank posuzuje jedenáctičlenná porota složená z finančních odborníků, kteří nejsou zaměstnanci ani spolupracovníky žádné z hodnocených institucí. Bankovní poplatky vyhodnocuje server bankovnipoplatky.com, celkovou image bank hodnotí návštěvníci webu vstricnabanka.cz.

Jedním z hlavních důvodů pozitivního hodnocení banky jsou nízké ceny služeb a produktů, které svým klientům nabízí. „Fio banka obhajuje prvenství z posledních tří čtvrtletí. K žádným velkým změnám ani v tomto čtvrtletí nedošlo, takže i nadále platí, že vedle mBank je Fio banka nejlevnější bankou na trhu. Ukáže se, jestli to bude platit i po vstupu nových bank jako Airbank nebo Zuno Bank,“ uvedl provozovatel serveru bankovnipoplatky.com Patrik Nacher.

OVB Vstřícná banka hodnotí banky od prvního čtvrtletí roku 2010, kdy se historicky první Nejvstřícnější bankou stala Raiffeisenbank. Druhé čtvrtletí plně ovládla GE Money Bank. Ve třetím a čtvrtém čtvrtletí se pak s nejlepším hodnocením umístila Fio banka.