O klienty se popere další nováček - Equa bank

Minipobočka Equa Bank

Minipobočka Equa Bank Zdroj: Equa Bank

Na zahuštěný tuzemský bankovní trh vstupuje další hráč. Equa bank, která vznikla z Banco Popolare ČR poté, co ji koupil britský fond AnaCap, je již třetím nováčkem na trhu během posledních tří měsíců.

Stejně jako další noví hráči cílí na nespokojené klienty zavedených ústavů. „My, stejně jako Air Bank nebo Zuno Bank, jdeme po klientech těch velkých bank. A teprve časem se ukáže, kdo byl úspěšnější,“ uvedl provozní ředitel Equa bank Ondřej Moravec.

Equa bank se – na rozdíl od předchůdkyně Banco Popolare – zaměří na fyzické osoby a cíle si neklade vůbec malé. Do tři let by chtěla mít 300 tisíc klientů, v současnosti jich má pět tisíc. Banka bude klienty lákat na 2,3procentní úročení spořících účtů či vedení účtu zdarma, pokud bude aktivně používán. Na tuzemský trh je atraktivní i jednotná cena výběru z jakéhokoliv bankomatu nejen v ČR ale i v zahraničí ve výši devět korun.

Z platebních karet bude k dispozici jen MasterCard a to buď embosovaná (za poplatek) anebo neembosovaná (zdarma). Karta se bude připojovat k jednotlivým (i cizoměnovým) účtům. V dohledné době banka nabídne i hypotéky, spotřebitelské a kontokorentní úvěry.