Penta prodala chorvatskou Fortunu miliardáři Siekelovi

Fortuna

Fortuna Zdroj: E15 Anna Vackova

Investiční skupina Penta prodala chorvatskou pobočku sázkové kanceláře Fortuna slovenskému miliardáři Antonu Siekelovi. Informoval o tom dnes server Týden.cz. Hodnotu transakce server neuvedl.

„Uzavřeli jsme to v Londýně předminulý týden,“ řekl Týdnu Siekel. Podnikatel, který byl rovněž akcionářem realitního holdingu CPI Radovana Vítka, není v odvětví loterií nováčkem. Patří mu jednička rumunského loterijního trhu společnost Public Bet.

Fortuna Entertainment Group je vedoucím poskytovatelem kurzových sázek ve střední a východní Evropě. V Česku je Fortuna dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu. V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.

Penta, která byla založena v roce 1994, investuje především do maloobchodu, zdravotnictví, letecké výroby, strojírenství, energetiky, zábavního průmyslu, telekomunikací a privátního bankovnictví. Penta působí ve více než deseti zemích Evropy. Nyní se mimo jiné uchází o společnost Sazka, která je od května v konkurzu.