Pojišťovací skupina Aviva prodala své východní dcery

Aviva

Aviva

Mezinárodní pojišťovací skupina Aviva dnes oznámila prodej svých dceřiných společností v České republice, Maďarsku a Rumunsku světové pojišťovací společnosti MetLife. Aviva životní pojišťovna měla koncem loňského září na českém pojistném trhu podle údajů České asociace pojišťoven tržní podíl 0,8 procenta. MetLife Amcico držela 1,5 procenta.

Aviva se chce zaměřit na trhy, kde má silné zastoupení. Dokončení transakce, která podléhá schválení regulačních orgánů v jednotlivých zemích, se očekává během roku 2012. Loni v pololetí činila čistá aktiva společností Aviva v ČR, Maďarsku a Rumunsku 57 milionů eur (1,5 miliardy korun).

„Těší nás, že jsme se dohodli se společností MetLife na prodeji našich společností v České republice, Maďarsku a Rumunsku. Tento obchod je dalším krokem při naplňování strategie skupiny Aviva zaměřit se na naše klíčové trhy,“ říká Andrew Moss, generální ředitel Aviva Group.

Vývoj akcií pojišťovací skupiny Aviva

Vývoj akcií Avivy za posledních 12 měsícůVývoj akcií Avivy za posledních 12 měsíců | Reuters

Aviva je šestá největší pojišťovací společnost na světě. Má 44,5 milionu zákazníků v Evropě, Severní Americe a Asii. Těžiště činnosti skupiny spočívá v poskytování služeb v životním a neživotním pojištění a správě fondů. Je největším pojistitelem ve Velké Británii a předním poskytovatelem životního pojištění a penzí v Evropě.

MetLife je předním světovým poskytovatelem pojištění a programů zaměstnaneckých výhod s 90 miliony zákazníků ve více než 50 zemích světa. Prostřednictvím dceřiných a přidružených společností zaujímá vedoucí postavení na trzích v USA, Japonsku, Latinské Americe, Tichomoří, Evropě a na Středním Východě.