PPF loni mírně klesl zisk, vydělala 9,5 miliardy

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Michael Tomes

Skupině PPF klesl loni čistý zisk meziročně o dvacet milionů eur na 352 milionů eur (9,5 miliardy korun). PPF ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner.

Výnosy skupiny se snížily o miliardu eur na 5,94 miliardy eur (asi 160 miliard korun) a aktiva skupiny činila 21,6 miliardy eur (zhruba 584 miliard Kč).

„Skupina v roce 2015 těžila z teritoriální i obchodní diverzifikace svých aktivit. V telekomunikacích jsme úspěšně rozdělili společnost O2. CETIN se tak stal strategickou součástí skupiny. Druhé klíčové aktivum, Home Credit, se podařilo stabilizovat díky růstu v Asii a úsporným opatřením v naší ruské bance,“ komentovala výsledky finanční ředitelka PPF Kateřina Jirásková.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství a maloobchodní služby až po biotechnologie. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. V ČR vedle nedávné akvizice v telekomunikacích působí PPF v oblasti bankovnictví a finančních služeb, v realitách či biotechnologiích.