Raiffeisenbank má nového člena představenstva

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank Zdroj: profimedia

Novým členem představenstva Raiffeisenbank se s účinností od 15. dubna stal Martin Stotter (41), který bude zodpovědný za řízení rizik. Ve funkci šéfa řízení rizik vystřídal Františka Ježka (45), který se ke stejnému datu ujme vedení korporátního úseku. Informovala o tom banka.

Stotter pro mateřskou skupinu Raiffeisen Bank International pracuje více než 15 let, a to jak v domovském Rakousku, tak i například v Srbsku či Slovinsku. Před příchodem do Raiffeisenbank zastával pozici člena představenstva Raiffeisen banky v Bělehradě.

Ježek byl doposud členem představenstva Raiffeisenbank zodpovědným za řízení rizik. Od poloviny dubna bude z pozice člena představenstva banky nově řídit divizi korporátního bankovnictví. Před nástupem do Raiffeisenbank působil ve vídeňské centrále RBI jako šéf oddělení hodnocení klientských rizik pro všechny trhy, na kterých skupina v regionu střední a východní Evropy působí. Pracoval rovněž ve skupině GE Money.

Raiffeisenbank, která patří mezi největší tuzemské banky, poskytuje v České republice bankovní služby od roku 1993. Majoritním akcionářem je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International.