Školka v kapse. Women Startup Competition vyhrála aplikace Twigsee

Zdroj: Women Startup Competition

Vítězkou letošního ročníku Women Startup Competition se stala Vanda Horáčková Seidelová s aplikací Twigsee, která spojuje všechny komunikační kanály mezi školkou a rodiči, kterých v běžné školce bývá nespočet – od nástěnek po emaily a telefonování.  Právě zkušenosti s neefektivním fungováním mateřské školky, kam docházel její syn Filip, byly podnětem k tomu, aby Twigsee založila.

„Komunikace probíhala asi na 7 platformách, omlouvalo se telefonicky, chodily nám maily, podepisovaly jsme přihláškové archy na kroužky, sledovali nástěnku. A téměř každý týden docházelo k nedorozuměním. Zjistila jsem, že velmi podobnou situaci řeší v zásadě všechny moje kamarádky maminky,” popisuje vznik aplikace její zakladatelka a CEO Vanda Horáčková Seidelová. 

Aplikace Twigsee je proto navržena tak, aby se chovala jako interní sociální síť, kde rodiče najdou informace o tom, co jejich děti dělají, a učitelé na ní vyřeší podstatnou část své agendy od matriky, přes docházku, vyřizování omluvenek až po výpočet školkovného.

Už po roce a půl, co je Twigsee v provozu, aplikaci využívá přes 6 700 uživatelů. Podnikání s digitálními produkty přitom vůbec nebyl obor, ve kterém se Horáčková Seidelová plánovala prosadit. Po absolvování mezinárodních vztahů a evropských studií a několika rokům strávených v Číně a Spojených státech měla dnes 31letá Horáčková Seidelová našlápnuto ke kariéře v diplomacii. Zkušenosti z této životní etapy dnes využívá při jednání se školkami v zahraničí, které by ještě v tomto roce mohly Twigsee začít využívat.

Druhé a třetí místo

Mezinárodní měřítko má od počátku i slovenský projekt RentalPort Martiny Bondarchukové, který se ve Women Startup Competition umístil na druhém místě. Jde o online zprostředkovatele pronájmu aut v dnes již více než 200 autopůjčovnách všude po Evropě.

Odhodlání rozvíjet službu RentalPort Bondarchuková načerpala po několika letech práce v korporátní firmě zabývající se operativním leasingem a setkání se s programátorem, který měl čirou náhodou beta verzi RentalPortu v šuplíku.

Bronz získala Barbora Roubová a její digitální platforma ROLETIK, která přináší digitální transformaci filmové a televizní produkci. Pomáhá castingovým agenturám spravovat hereckou databázi, komparzní rejstříky a organizovat celý proces obsazování rolí bez úmorných excelových tabulek, papírování a nekonečných výměn emailů.Přesně to totiž podle Roubové, která si prošla prací v tuzemské televizní ale i hollywoodské produkci, vytváří zbytečný stres a ztrátu času i peněz.