Skupině PPF klesl v pololetí čistý zisk o třetinu na 5,4 miliardy korun

Skupině PPF klesl v letošním 1. pololetí čistý zisk meziročně o zhruba třetinu na 198 milionů eur (5,4 miliardy korun). Aktiva skupiny se letos snížila o 605 milionů eur na 21,3 miliardy eur (asi 577 miliard korun). PPF ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner.

Vlastní kapitál připadající na akcionáře k 30. červnu 2015 dosáhl 5,321 miliardy euro (144,2 miliardy korun), zatímco koncem roku 2014 představoval 4,879 miliardy eur (132,2 miliardy korun).

„V prvním pololetí jsme dokončili prodej našeho podílu v pojišťovacím holdingu GPH, a naopak dále investovali do tuzemských telekomunikací. Investice rovněž pokračují v biotechnologiích a v Home Creditu, kde rozšiřujeme aktivity v Asii a vstupujeme na americký trh, zatímco v Rusku banka Home Credit uplatňuje opatření v reakci na pokles trhu a pokračuje v práci na snížení ztrátovosti. Naopak v ziskovosti se rekordně daří bankovním aktivům v ČR, tedy PPF bance a Air Bank,“ komentovala čísla finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková.

Jak tradiční velké společnosti, tak nejmladší rozvíjené české firmy jako jsou Air Bank a Sotio, v Česku loni zaměstnávaly téměř 12 tisíc lidí

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství a maloobchodní služby až po biotechnologie. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a USA.

V ČR vedle nedávné akvizice v telekomunikacích působí PPF v oblasti bankovnictví a finančních služeb, v realitách či biotechnologiích.

Jak tradiční velké společnosti, tak nejmladší rozvíjené české firmy jako jsou Air Bank a Sotio, v Česku loni zaměstnávaly téměř 12 tisíc lidí. Z toho přibližně jeden tisíc míst bylo vytvořeno v tuzemských společnostech podílejících se na mezinárodní expanzi PPF