Švýcaři z UBS najali bankéře Zelinku. Bude se starat o nejbohatší klienty

Bankéř Jiří Zelinka nastoupil do švýcarské privátní banky UBS.

Bankéř Jiří Zelinka nastoupil do švýcarské privátní banky UBS. Zdroj: E15 Michael Tomes

Bankéř Jiří Zelinka nastoupil do švýcarské privátní banky UBS.
2
Fotogalerie

Další tuzemský finančník dělá zahraniční kariéru. Jiří Zelinka nastoupil do švýcarské privátní banky.

Obsluhovat klienty s majetkem v přepočtu nad padesát milionů korun. Takový je úkol českého bankéře Jiřího Zelinky, který v létě nastoupil v basilejské privátní bance UBS. Do začátku roku ještě řídil bankovnictví pro movité klienty České spořitelny pod brandem Erste Premier a dříve pro HSBC.

„V předchozí roli jsem vedl prémiové a privátní bankovnictví a měl na starosti téměř dvě stě bankéřů, také jsem inicioval vytvoření malého týmu wealth managementu pro obsluhu velmi movitých klientů,“ řekl Zelinka.

UBS rozšiřuje služby pro tuzemský region. „Výhled pro českou a slovenskou ekonomiku je pozitivní, obě rostou, což se odráží v sílící aktivitě na poli fúzí a akvizic. To vytváří nové příležitosti. Jako každá úspěšná společnost investujeme s dlouhodobým výhledem, takže jsme rádi, ze Jiří Zelinka rozšiřuje náš tým seniorních bankéřů a přináší zkušenosti z výkonného managementu,“ sdělil šéf UBS pro střední Evropu Sandor Pasqualetti.

Zelinka popisuje, jak se z Čecha může stát švýcarský bankéř: „Do UBS mě doporučil dlouholetý klient. Vedli jsme se Sandorem několik telefonických rozhovorů a osobně se scházeli v Praze. Následně mě pozval do Curychu, kde jsem za jeden den absolvoval jedenáct schůzek se všemi relevantními manažery a s ostatními členy CEE týmu.“ Až pak přišla nabídka, kterou Zelinka podle vlastních slov přijal bez váhání.