UniCredit Bank v Česku a na Slovensku zvýšila zisk o čtvrtinu

UniCredit Bank

UniCredit Bank Zdroj: Erben Eduard/E15

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala za tři čtvrtletí letošního roku čistý zisk 4,6 miliardy korun, což je meziroční růst o více než 24 procent. Celková aktiva banky ke konci září stoupla meziročně o téměř 16 procent na 590 miliard korun.

Z konkurenčních peněžních ústavů zatím výsledky zveřejnila Komerční banka, které v pololetí meziročně stoupl čistý zisk o 2,4 procenta na 9,9 miliardy korun, a Česká spořitelna, které klesl zisk o 0,8 procenta na 11,1 miliardy korun. Raiffeisenbank zveřejní výsledky dnes.

„Pokračujeme v dynamickém tempu růstu konsolidovaného čistého zisku, který převyšuje průměr obou trhů, kde působíme. I přes silné konkurenční prostředí dvouciferný nárůst klientských depozit odráží důvěru klientů v naši finanční skupinu,“ komentoval čísla generální ředitel banky Jiří Kunert.

Vyšší počet klientů

Konsolidovaný čistý výnos z úroků obou bank se zvýšil o čtyři procenta na 7,8 miliardy korun. Čisté výnosy z poplatků a provizí meziročně vzrostly o 8,8 procenta na 2,9 miliardy. Náklady na úvěrové riziko klesly o téměř 37 procent na miliardu korun. Objem úvěrů se zvýšil o 7,4 procenta na 354 milionů korun. Objem vkladů vzrostl o 19,1 procenta na 348 milionů korun.

„Za našimi obchodními výsledky mimo jiné vidím zvyšující se počet nových klientů v Česku a na Slovensku a zároveň dynamický růst úvěrování v retailové i korporátní sféře. Růst správních nákladů máme plně pod kontrolou,“ uvedl finanční ředitel UniCredit Bank Gregor Hofstaetter-Pobst. UniCredit Bank činnost zahájila na českém trhu v listopadu 2007. Vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky.

Šéf české Commerzbank: Je tu příliš mnoho bank, které nejsou potřeba