UniCredit Bank zvýšila zisk v Česku a na Slovensku skoro o čtvrtinu

UniCredit Bank

UniCredit Bank Zdroj: profimedia.cz

Unicredit Bank
2
Fotogalerie

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v prvním pololetí čistý zisk 4,1 miliardy korun, což je meziroční růst o 22,7 procenta. Celé italské bankovní skupině UniCredit pak vzrostl ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 3,3 procenta na 945 milionů eur (24,7 miliardy korun). 

Objem poskytnutých úvěrů banky v pololetí stoupl meziročně o devět procent na 389 miliard korun. Objem vkladů vzrostl o tři procenta na 357 miliard korun. Čisté výnosy z poplatků a provizí meziročně stouply o procento na 1,9 miliardy korun, čisté úrokové výnosy pak o 7,4 procenta na 5,3 miliardy korun.

UniCredit Bank činnost zahájila na českém trhu v listopadu 2007. Vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky. UniCredit Bank má v Česku a na Slovensku téměř 700 000 klientů.

 

Konkurenční Komerční banka v pololetí zvýšila čistý zisk meziročně o 15 procent na 7,7 miliardy korun. Ostatní velké tuzemské banky zatím výsledky nezveřejnily. Například Česká spořitelna je zveřejní v pátek.

UniCredit je jedinou italskou bankou, která byla označena za globálně systémově důležitou. Banka působí v 17 zemích, výrazně se angažuje v zemích střední a východní Evropy, včetně České republiky.

Na českém trhu začala působit v listopadu 2007, její tuzemská pobočka vznikla spojením finančního ústavu HVB Bank a Živnostenské banky.