WSJ: USA vyšetřují společnost HSBC kvůli možnému úniku informací

HSBC

HSBC

Americké ministerstvo spravedlnosti vyšetřuje finanční společnost HSBC Holdings kvůli obviněním, že vyzradila důvěrné informace o svém klientovi velkému americkému hedgeovému fondu. S odvoláním na informované zdroje to v noci na středu napsal list The Wall Street Journal. K údajnému úniku informací prý došlo v březnu 2010, když HSBC radila britské pojišťovně Prudential s velkou akvizicí.

WSJ napsal, že HSBC tehdy pomohla firmě Prudential prodat miliardy liber a nakoupit miliardy dolarů, aby jí pomohla financovat převzetí divize pojišťovací společnosti American International Group.

Vysoce postavený obchodník HSBC upozornil na obchod se zahraničními měnami svého kolegu v prominentním newyorském hedgeovém fondu Moore Capital Management, napsal list WSJ. Stejný obchodník také prý pravděpodobně před obchodním příkazem Prudentialu prodal velké množství liber a pravděpodobně inkasoval zisk, napsal také WSJ s tím, že libra ten den klesla k dolaru o skoro tři procenta. HSBC se ke zprávě zatím nevyjádřila.

HSBC ruší účty muslimským organizacím