Hyundai je v Česku už čtvrtstoletí. Teď dostal miliardovou zakázku na auta pro policii

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson Zdroj: Hyundai

Hyun
2
Fotogalerie

Společnost Hyundai od doby svého vstupu na český automobilový trh v roce 1992 do produkce automobilů své značky v České republice investovala již více než 1,5 miliardy eur (39 miliard korun) a během uplynulých let se dostala do pozice šestého největšího plátce daní v České republice. Kromě toho Hyundai v České republice zaměstnává téměř čtyři tisíce lidí a poskytuje práci též dalším více než sedmi tisícům zaměstnanců u svých lokálních dodavatelů.

Automobilový závod v Nošovicích získal Národní cenu kvality v nejvyšší kategorii „Excellence“ (2011, 2014), Hyundai je dlouhodobě společností roku v oblasti automobilového průmyslu vyhlašovanou Svazem automobilového průmyslu (2011 až 2016) a je rovněž držitelem ocenění zaměstnavatel roku v České republice (2014, 2015, 2017), které získalo v prestižní soutěži „SODEXHO Zaměstnavatel roku“. Všech úspěchů značka Hyundai dosáhla kvalitním a technologicky inovativním designem, výrobou a kvalitou dosahovanou našimi českými zaměstnanci.

Společnost Hyundai podala v tendru na dodávku policejních vozů nejvýhodnější nabídku a v první polovině tohoto roku uzavřela s Ministerstvem vnitra smlouvu na dodávku policejních vozů. Celkem má být Policii České republiky dodáno více jak 800 automobilů Hyundai Tucson v policejním provedení.

„Je nám ctí, že jedním z našich zákazníků je i Policie České republiky a těšíme se na vzájemnou spolupráci,“ uvádí managing director společnosti Hyundai Motor Czech Vladimír Vošický.