Jak by mohla vypadat formule 1 v roce 2025? Monoposty se zřejmě dost promění

Vize Formule 1

Vize Formule 1 Zdroj: Antonio Paglia Design

Vize Formule 1
Vize Formule 1
Vize Formule 1
Vize Formule 1
Vize Formule 1
6
Fotogalerie

Talentovaný grafik nastínil fanouškům Formule 1, jak by vozy mohly za pár let vypadat. Pro efektivnost je „oblékl“ do historického zbarvení.

Talentovaný Antonio Paglia se pokusil vyobrazit budoucnost Formule 1 několika povedenými návrhy. Počítá i s ochranou hlavy závodníka, o které se v posledních dnech tak moc hovoří.

Zatímco Mezinárodní automobilová federace se od sezony 2018 rozhodla pro nasazení poněkud nevzhledného Halo kokpitu, Paglia přichází s mnohem hezčím uzavřeným pracovištěm závodníka.

Autor sice uvádí, že monoposty jsou navrženy pro sezonu 2025, fanoušci F1 si ale všimnou dobře známého zbarvení. To je totiž inspirováno ikonickými vozy historie. Vidět tak můžeme kupříkladu McLaren MP4/4 legendárního Ayrtona Senny.

Ferrari připomíná Lorenza Bandiniho, jenž v roce 1967 tragicky zahynul po havárii v Monaku. Vzhled Williamsu zase nechává vzpomenout na mistrovské auto FW18 Damona Hilla, se kterým triumfoval v roce 1996.

S novými majiteli se Formule 1 začíná otevírat čerstvým nápadům a snad jsou před námi lepší zítřky. Letošní vozy jsou nejen hezčí, ale také znatelně rychlejší.

Fanoušci by si přáli ještě silnější a hlučnější pohonné jednotky, od roku 2014 se o chod monopostu starají 1,6litrové V6. Příznivci sportu nejraději vzpomínají na éru desetiválců, či dokonce dvanáctiválců z konce osmdesátých a začátku devadesátých let.

Kompletní fotogalerii najdete na portále Auto.cz >>>