Jawa dobývá indický trh. Máme vyprodáno na půl roku dopředu, hlásí firma

Jawa 300

Jawa 300 Zdroj: VTM.cz

Jawa 300
Jawa 300
3
Fotogalerie

Nové modely značky Jawa slaví úspěch na indickém trhu. Sem se díky koncernu Mahindra Group vrací se třemi novými modely svých strojů. Zájem o motocykly je velký a čekací doba se pohybuje kolem šesti měsíců.

Jawa se na indický trh vrací prostřednictvím koncernu Mahindra Group, resp. jeho dceřiné společnosti Classic Legends, stojící za novými modely. Tyto motocykly pak jménem i svým vzhledem odkazují na stroje navržené v padesátých letech dvacátého století v tehdejším Československu.

Společnost Classic Legends pod značkou Jawa představila v polovině října roku 2018 rovnou trojici modelů. V případě prvních dvou, v podobě modelů Jawa 300 a Jawa Forty Two byl zahájen příjem objednávek prakticky ihned, zatímco v souvislosti s modelem Jawa Perak bylo uvedeno, že vstoupí na trh později.

Zájem o nové stroje ze strany indických zákazníků předčil očekávání a společnost Classic Legends již 24. prosince 2018 oficiálně oznámila, že o půlnoci 25. prosince 2018 uzavře příjem on-line rezervací na modely Jawa 300 a Jawa Forty Two.

Zároveň s tímto oznámením bylo potvrzeno, že prakticky neustále rozrůstá počet oficiálních prodejců a servisních míst v celé Indii. Podle posledních zpráv měla být ve druhé polovině letošního ledna otevřena čtyři nová zastoupení v Bombaji.

Podívejte se na video představující model Jawa 300 pro indický trh

Video placeholde
Legendární Jawa se vrací. V Indii uvedla model 300 s retro designem • VTM.cz


Pokračování článku najdete na webu auto.cz >>>