Konec spalovacích motorů? Německo je chce daňově znevýhodnit v celé EU

Protest proti Dieselgate. Volkswagen bude platit pokuty, možná náhrady některým majitelům, prodej mu ale v Evropě neklesl.

Protest proti Dieselgate. Volkswagen bude platit pokuty, možná náhrady některým majitelům, prodej mu ale v Evropě neklesl. Zdroj: Reuters

Autosalon v Paříži
Autosalon v Paříži
Autosalon v Paříži
Autosalon v Paříži
Autosalon v Paříži
38
Fotogalerie

Německá spolková rada žádá po Evropské unii, aby zvážila změny zdanění u jednotlivých typů aut. Výsledkem by mělo být znevýhodnění vozů se spalovacími motory.

Mnohé automobilky daly na letošním pařížském autosalonu najevo své plány na expanzi v oblasti elektromobility. Opel představil nový elektromobil Ampera-e, Volkswagen a Mercedes-Benz zase prezentovaly novou techniku pro elektrovozy. Jak se zdá, i ostatní automobilky se budou muset na elektrovozy zaměřit. Hned několik států chystá konec aut se spalovacím motorem. 

Po konci spalovacích motorů v Evropské unii volá Německo, největší automobilový trh na starém kontinentu a hlavně silný hlas v EU.

O potenciálním konci automobilů se spalovacími agregáty se v Německu hovořilo už v létě, nyní však už tamější politici mají detailnější plány, jak toho dosáhnout. Postupný konec spalovacích motorů navíc chtějí v celé unii.

Německá spolková rada (Bundesrat), orgán zastupující jednotlivé spolkové země, žádá po Evropské komisi, aby přehodnotila stávající zdanění a poplatky s ohledem na podporu mobility bez emisí.

Pokračování článku najdete na webu Auto.cz >>>

Čtete nás rádi? Podpořte nás ve finálovém hlasování v anketě Křišťálová lupa. Děkujeme.