Nástup elektromobilů promění i tahače. Prohlédněte si vizi Volva

Volvo Trucks Vera

Volvo Trucks Vera Zdroj: auto.cz

Volvo Trucks Vera
Volvo Trucks Vera
Volvo Trucks Vera
Volvo Trucks Vera
Volvo Trucks Vera
6
Fotogalerie

Švédská automobilka Volvo přišla s vizí, kam by se v budoucnu měly ubírat nákladní automobily. Vše spočívá v elektrickém pohonu a autonomním řízení. Volvo tak chce vytvořit efektivnější, bezpečnější a čistší způsob přepravy. 

Dlouhodobým cílem společnosti Volvo Trucks je nabídnout firmám, které potřebují nepřetržitou přepravní službu mezi pevně umístěnými středisky, jakýsi doplněk k dnešní nabídce.

Rostoucí světová populace a pokračující urbanizace způsobují značné problémy v oblasti životního prostředí. Patří mezi ně dopravní zácpy, znečištění a nadměrný hluk. Růst spotřeby, dynamický rozvoj elektronického obchodu a všeobecný nedostatek řidičů kladou na efektivní přepravní řešení značné nároky.

„Plný potenciál přepravního odvětví se teprve ukáže. Vše naznačuje, že globální poptávka po přepravě bude i v následující dekádě pokračovat ve výrazném růstu. Pokud máme tuto poptávku naplnit udržitelně a efektivně, musíme najít nová řešení. Máme-li zajistit plynule fungující systém pohybu zboží, je též nutné stávající infrastrukturu využívat lépe, než jak je tomu teď. Systém přepravy, který vyvíjíme, může být důležitým doplňkem dnešních řešení a může pomoci vyřešit mnohé z výzev, kterým společnost, přepravní firmy i zákazníci nakupující přepravní služby čelí,“ uvedl Claes Nilsson, prezident společnosti Volvo Trucks.

Přepravní řešení budoucnosti od společnosti Volvo Trucks by mělo být využíváno pro pravidelné a opakující se přepravní úkony, pro něž jsou charakteristické relativně kratší vzdálenosti, velký objem zboží a vysoká přesnost dodávek. Jako typické příklady lze uvést přepravu mezi logistickými centry, ale lze si představit i další případy použití.


Celý článek najdete na webu auto.cz >>>