Opel Combo nabízí ve srovnání s konkurencí lepší bezpečnostní výbavu

Petr Musil

Petr Musil

Společnost ELIT patří k předním hráčům v oblasti dodávek náhradních dílů v České republice. Vedle toho provozuje také stejnojmennou síť nezávislých autoservisů. O výhodách programu CAR FLEET SERVICE, zaměřeného na správu velkých firemních flotil i jednotlivých vozů, jsme diskutovali s ing. Petrem Musilem, technickým ředitelem ELIT, který nám také prozradil, proč jeho firma nakoupila vozy Opel.

Společnost Elit patří k předním dodavatelům náhradních dílů v České republice a provozuje zde také stejnojmennou síť autoservisů. Nabízíte také specializovaný servisní program zaměřený na rozsáhlejší firemní flotily. Jaké jsou jeho největší přednosti?

Předně bych rád upřesnil, že servisní koncept PARTNER ELIT tvoří síť našich partnerů - nezávislých servisů. Program CAR FLEET SERVICE, o kterém tady hovoříme, nabízí kompletní služby správcům vozových parků kdekoli v České republice. Umíme zajistit správu velkých flotil i jednotlivých vozů. V rámci fleetového programu provádíme všechny druhy oprav a samozřejmostí jsou i služby navíc - jako příklad můžeme uvést čištění interiéru a vyzvednutí vozu.

Co bych uvedl jako přednost CAR FLEET SERVICE? Klademe maximální důraz na ekonomii. Zájemce o naše služby si tak například může na naší webové kalkulačce spočítat, jaké úspory mu CFS nabízí, když nechá svůj vozový park spravovat u nás. K důrazu na úspory patří i to, že jedno specializované oddělení se zabývá pouze kontrolou nákladů vynaložených na opravy.

Při správě firemních flotil je čím dál větší důraz kladen na snižování nákladů provozu automobilů a na omezování jejich ekologické škodlivosti. Jaké kroky v rámci firmy činíte, abyste ochránili životní prostředí?

Jak z hlediska snižování nákladů, tak i omezování ekologické škodlivosti, jsou v současné době nejvhodnější vozidla využívající jako palivo CNG. Snažíme se je využívat v nejširší možné míře. Ve větším využití nás omezuje pouze hustota čerpacích stanic CNG.

ELIT má v tuto chvíli zhruba 290 firemních vozů, z toho 26 jezdí na zemní plyn. Do budoucna toto poměrně malé číslo bude určitě stoupat.

Opel ComboOpel Combo

V průběhu tohoto roku jste svou flotilu firemních vozů rozšířili o další automobily Opel Combo. Z jakého důvodu jste se rozhodli právě pro ně?

Při rozhodování o tom, jaké vozy zakoupíme, hrála důležitou roli zejména cena vozu a také to, že Opel nabízí lepší bezpečnostní výbavu za obdobnou cenu jako konkurence. Důležitým faktorem byly také služby dealera AutoPalace Spořilov, od kterého jsme vozy odebírali.

Využíváte ve svých vozech nějaká trackovací zařízení pro kontrolu vašich řidičů?

Za účelem zvýšení efektivity našeho vozového parku využíváme on-line GPS monitoring pohybu vozidel CCS Carnet.

Jakým způsobem financujete nákup nových vozů? Využíváte pro tyto účely operativní leasing?

ELIT financuje nákup všech vozidel klasickým finančním leasingem. Tento systém je pro nás výhodnější s ohledem na nastavenou ekonomickou politiku naší společnosti.

Více zde.