Operativní leasing - snadná cesta k firemní mobilitě

Fleet

Fleet Zdroj: PR

Možností, jak financovat firemní flotilu osobních i užitkových vozidel a jak se o ni následně starat, není málo. Automobily můžete nakoupit z vlastních zdrojů, vzít si na ně bankovní úvěr nebo využít služeb leasingové společnosti. Ta vám určitě nabídne operativní leasing, který zajistí mobilitu a zároveň nezatíží rozpočet.

Rozšířenou možností je full service operativní leasing, se kterým získáte i nadstandardní služby, jako je záruční a pozáruční servis či výměna pneumatik. Opravdu bez starostí pak budete s využitím produktu fleet management, který přináší kompletní správu vozového parku.

Operativní leasing je v podstatě obdobou klasického finančního leasingu s obvykle kratší dobou leasingu. Rozdíl spočívá v tom, že po zaplacení splátek zůstává předmět majetkem financující společnosti. Pokud se ale pronajímané věci nechcete vzdát, nezoufejte. Leasingové smlouvy často umožňují po skončení doby leasingu dané vozidlo odkoupit. Dalším rozdílem a zároveň velkým lákadlem je fakt, že leasingová společnost nese odpovědnost za správu financovaného předmětu. To klientům značně ulehčuje jeho užívání.

S operativním leasingem hradíte jen opotřebení

Velkým kladem operativního leasingu je především příznivá cena. Zákazníci totiž nehradí původní cenu vozidla, ale pouze rozdíl mezi jeho pořizovací a zůstatkovou hodnotou. Smlouvy o operativním leasingu mají různé doby trvání dané časovým omezením nebo dohodnutým počtem kilometrů. Průměrná doba leasingu se většinou pohybuje od 24 do 60 měsíců. Výjimkou ale není ani kratší období na 6 či 12 měsíců.

„Naši klienti oceňují především to, že přebíráme veškerá rizika, která jsou s vlastnictvím auta spojená. Zákazník financuje pouze opotřebení vozidla odpovídající době leasingu a ujetým kilometrům,“ říká Václav Levý, ředitel Fleet Managementu v Raiffeisen - Leasing. Součástí povinností, které zastává leasingová společnost, je také například platba silniční daně, rozhlasový poplatek nebo zákonné pojištění.

Full service operativní leasing zajistí mobilitu a pohodlí

Full service operativní leasing je poměrně novým produktem, který umožňuje zbavit se všech starostí spojených s provozem a vlastnictvím vozu. Jedná se o nadstavbu operativního leasingu, která nabízí služby jako pravidelný záruční a pozáruční servis, údržbu vozidla, výměnu pneumatik nebo zajištění technické kontroly. Full service operativní leasing je oblíbeným řešením zejména pro podnikatelské subjekty.

„Komfort spojený s těmito službami umožňuje klientovi, aby se maximálně soustředil na vlastní předmět podnikání. Hlavními přednostmi full service operativního leasingu je flexibilita a bezrizikové fungování. Klienti si také pochvalují mobilitu bez nároků na své vlastní zdroje,“ uvádí Václav Levý.

Péči se vším všudy zaručí fleet management

Vhodným produktem pro podnikatele je také tzv. fleet management. Ten spočívá v komplexní správě vozového parku včetně pořízení a registrace nových vozidel. Produkt obvykle zahrnuje nabídku veškerých služeb obsažených ve full service operativním leasingu.

Raiffeisen - Leasing patří mezi přední české poskytovatele finančního leasingu, nebankovních úvěrů, operativního leasingu a fleet managementu. V oblasti operativního full service leasingu staví nejen na bohatých zkušenostech získaných z rakouského leasingového trhu, na kterém s více než deseti tisíci firemními vozidly zastává přední pozice, ale i na cenných zkušenostech svého týmu, který v tomto segmentu působí již dlouhá léta. Financování vozidel včetně služeb poskytuje Raiffeisen - Leasing na větší i menší vozové parky (od jednoho a více vozů) s vozidly do 3,5 tuny.