Rezavé torzo Jaguaru E-Type na vrakovišti neskončí. Majiteli vynese až 1,4 milionu

Vrak Jaguaru E-Type

Vrak Jaguaru E-Type Zdroj: repro Auto.cz

Jaguar E-Type
Vrak Jaguaru E-Type
Vrak Jaguaru E-Type
Renovovaný Jaguar E-Type
Jaguar E-Type
19
Fotogalerie

Do aukce míří zubožený vrak britského gétéčka. I přesto se očekává, že kupní cena nízká rozhodně nebude.

 

Příští měsíc se na aukci naleštěných veteránů Classic Car Auctions (CCA) v Birminghamu objeví i tohle zjevení - vrak auta bez oken, světel, rezavý a s kompletně zničeným lakem a interiérem. I přesto aukční síň čekám, že by se mohl prodat v přepočtu za částku mezi 1,2-1,4 milionu korun. Důvod? Jedná se o exemplář auta, považovaného mnohými za nejkrásnější vůz všech dob - Jaguar E-Type.

To je důvod, proč neskončí na vrakovišti, namísto toho se mu určitě dostane náležité mnohamilionové péče, na jejíž konci bude další znovuoživený krasavec. Jestli se vám i přesto zdá odhad poněkud přehnaný, považte, že jde o model Series 1 z roku 1962, patří k méně běžným vozům s pravostranným řízením a přestože jsou všechny jeho díly v zoufalém stavu, jsou víceméně všechny originální. A to se cení.

Původní majitel si auto s barvou Dark Opalescent Blue pořídil v roce 1962 a ponechal si jej dlouhých 35 let, nový majitel jej pořídil v roce 1997 a plánoval renovaci, ale nakonec k ní nedošlo a zub času na autě hlodal dalších dlouhých dvacet let.

Více ze světa motorismu najdete na webu Auto.cz>>>