Škoda Vision-E poprvé naživo: Těšme se na exkluzivní budoucnost!

Škoda Vision-E

Škoda Vision-E Zdroj: Auto.cz

Škoda Vision-E
Škoda Vision-E
Škoda Vision-E
Škoda Vision-E
Škoda Vision-E
7
Fotogalerie

Za čtrnáct dní se světem rozletí snímky konceptu Vision-E, který Škoda ukáže na autosalonu v Šanghaji. My jsme si ho včera dopoledne prohlédli přímo v Mladé Boleslavi.

Předpremiéra konceptu probíhala v přísně střežené atmosféře bez foťáků a mobilů. Zveřejněné skici nicméně ukazují to hlavní: typický showcar s obrovskými 21“ koly, dveřmi otvíranými proti sobě a módní siluetou SUV kupé. Elektromobily nemají chladič ani masku, proto je otázka vkusu, co nám může připomínat poněkud němý výraz přídě. Někomu teslu, jinému v rámci návratu ke kořenům embéčko. Designéři Škody velkou hmotu přídě vynalézavě rozdělili dvěma linkami světel, což chytře spojuje hledisko estetické s funkčním.

Jestli na konceptu Vision-E vidíme záď kodiaqu kupé, nechtějí zástupci Škody potvrdit. Každopádně na kodidaq navazuje tvar lamp i dovnitř prolomené zadní čelo. Proporce konceptu ovšem celkově vycházejí z nové platformy s bateriemi v podlaze, která rozvržení hmot a prostoru zásadně mění.

Z futuritického interiéru zmizí skoro všechna tlačítka a mechanické ovladače. Místo nich je prostředí rozděleno do takzvaných informačních vrstev. Na čelním skle velký head-up displej, na vrcholu palubní desky dvě velké obrazovky, třetí dotyková pod nimi na středovém panelu. Řidič v této struktuře nemá výsadní postavení, k funkcím a ovladačům má rovnoprávný přístup i spolujezdec

Celý článek čtěte na Auto.cz >>>