Ufo na kolech. Vzácné Ferrari 512S Modulo se prohání na veřejnosti

Ferrari 512S Modulo

Ferrari 512S Modulo Zdroj: auto.cz

Ferrari 512S Modulo
Ferrari 512S Modulo
Ferrari 512S Modulo
Ferrari 512S Modulo
Ferrari 512S Modulo
18
Fotogalerie

Ferrari 512S Modulo, téměr půl století starý stroj, dokaže i dnes upoutat velkou pozornost. Po delší době se objevilo i na veřejnosti.

Před čtyřmi lety přinesl web auto.cz informaci, že Ferrari 512S Modulo změnilo majitele. Studio Pininfarina prodalo koncept muži jménem James Glickenhaus, který už při koupi avizoval, že s autem se chce jednou určitě projet. Zatímco v době koupi šlo o nepojízdný exemplář, dnes je opět plně funkční a jak dokazuje přiložené video, dokonce jej můžete potkat v běžném provozu. Samozřejmě s notnou porcí štěstí, jelikož vlastník, který se jízdou pochlubil na Facebooku, si absolvované kilometry pečlivě hlídá.

Na rozdíl od dnešních studií se v sedmdesátých a osmdesátých letech vše dotahovalo do konce. Modulo, které se premiérově ukázalo na ženevském výstavišti roku 1970, tak bylo při svém odhalení plně funkčním kouskem.

Podívejte se na Ferrari 512S Modulo v ulicích města

A ne ledajakým. Ferrari do útrob připravilo pětilitrový vidlicový dvanáctiválec s maximálním výkonem 410 kW při 8000 otáčkách. Řidič do vozu usedá na pravou stranu a kvalty pětistupňové manuální převodovky sází pravou rukou.

S takovou technikou zvládalo auto zrychlení z klidu na stovku za 3,2 sekundy a pokračovat mohlo na maximální rychlost 354 km/h. Ano, bavíme se o takřka půlstoletí starém autě, silné pohonné ústrojí v kombinaci s nízkou hmotností 900 kg však dokázalo velké věci.


Celý článek najdete na webu auto.cz >>>