KINTARA: 5% jistota s investicí do nemovitostí

Zdroj: KINTARA.io

KINTARA.io je nově založená investiční platforma, která umožňuje investovat on-line do vybraných nemovitostí, a to na základě zapojení fintech strojového učení a umělé inteligence. Na rozdíl od běžných realitních fondů investor vkládá své prostředky do konkrétní nemovitosti. S výběrem mu napomáhá technologie, která při znalosti jeho konkrétních parametrů a požadavků vybere vhodné produkty. Investor z nich pak volí ten, který nejlépe splňuje jeho představu. U všech nabídek je garantován 5 % výnos.

„V naší populaci je hodně volné hotovosti. Oproti tomu nabídka opravdu zajímavých, ale hlavně reálných výnosů je zde mizivá. Lidé tak naprosto logicky neustále hledají nové příležitosti, jak své peníze zhodnotit,“ říká Pavel Šmíd, CEO KINTARA LTD.

„Nemovitosti během minulých krizí prokázaly, že jsou spolehlivým a bezpečným nosičem hodnoty. Máme s investováním do nemovitostí dvacet let zkušeností a chceme se o ně podělit. V kolektivním fintech investování se skrývá obrovský potenciál,“ dodává Šmíd, který před jedenácti lety rozjel dnes už velmi úspěšnou business značku Sklady.cz, zaměřenou zejména na pronájem skladů. V posledních době se však aktivně věnuje hlavně investování do větších komerčních nemovitostí. 

Pavel ŠmídPavel Šmíd | KINTARA.io

KINTARA garantuje 5 % ROI na vloženou hotovost. Šmíd moc dobře rozumí tomu, co to je yield, IRR nebo cena equity poskytnuté od investora. Dalším z jeho realitních úspěchů je vytvoření nemovitostního vestinlog.eu pro KKCG Real Estate Group. 

Pokročilé fintech technologie dneska dokážou nahradit stovky hodin lidské práce při přípravě investiční dokumentace, načítání podkladů a sběru dat ke konkrétním nemovitostem a podobně.

„Klademe důraz na etický přístup a bezpečnost. Plánujeme všechny pokročilé technologie zapojit v maximální míře s cílem pomoci všem našim zájemcům vybrat ten nejvhodnější produkt. AI tak pouze připraví nabídku vhodného řešení. Chceme ale, aby finální rozhodnutí dělal vždy člověk,“ říká Sidney Zdeněk Hornych, KINTARA CIO a druhý ze zakladatelů. Hornych před zapojením do fintechové společnosti KINTARA úspěšně podnikal v kalifornském Silicon Valley.

Sidney Zdeněk HornychSidney Zdeněk Hornych | KINTARA.io

Obchodní aktivity KINTARA LTD., 71 Shelton Street, London, United Kingdom, WC2H 9JQ, spadají pod dozorový orgán regulátora na finančních trzích EU a USA.