AAA Auto oživí legendární značku Mototechna

Mototechna, ilustrační foto

Mototechna, ilustrační foto Zdroj: ctk

Automobily, motocykly a náhradní díly. Tímto obchodem a servisem motorových vozidel se zabýval v dobách socialismu národní podnik Mototechna. Jeho tradici teď chce vzkřísit síť autobazarů AAA Auto.

Společnost AAA Auto, která provozuje v Česku na Slovensku a v Rusku síť autobazarů získala značku Mototechna. Generální ředitelka společnosti AAA Auto Karolína Topolová serveru E15.cz potvrdila, že firma zakoupila ochrannou známku a práva na značku Mototechna.

Síť autobazarů se nyní chystá k resuscitaci této v dobách ČSSR u motoristů dobře známé značky. Podrobnosti k celé transakci se ovšem společnost tají s odkazem na středeční tiskovou konferenci. Právě na toto dopoledne naplánovala společnost i nasazení nového webu .

„Chceme mít k zákazníkovi co nejblíže, a tím se bude řídit i budování poboček značky Mototechna,“ odpověděla deníku E15 Topolová na otázku, kolik poboček a kde bude nový podnik mít, a vyvrátila, že by se společnost zaměřovala jen na sortiment určitých značek.

Legendární prodejce škodovek Alois Samohýl

Původní Mototechna byla založena počátkem padesátých let v Československu, kde fungovala jako monopolní státní podnik. Společnost se zabývala prodejem osobních motocyklů, automobilů a náhradních dílů. V roce 1992 byla neúspěšně zprivatizována.

Akcie AAAAkcie AAA | prazska burza

„Jsou lidé, kteří tu značku užívají z nostalgie, ale s tím asi budou muset brzo přestat,“ dodal mluvčí společnosti AAA Auto Petr Tošek. Tím poukazuje na některé malé prodejny, které si značku přisvojily.

Anthony DennyAnthony Denny | E15

Anthony James Denny

, většinový majitel nizozemské společnosti AAA Auto Group, která vlastní AAA Auto již v srpnu oznámil, že se hodlá z firmy stáhnout a svůj většinový podíl prodat. Délku tohoto procesu odhadl na rok až dva.