Americký Kiehl´s otevře první obchod v Česku

Kiehl´s

Kiehl´s Zdroj: Profimedia.cz

Tuzemský maloobchodní trh zlákal další světovou značku, která v České republice dosud chyběla. Jde o starou americkou síť Kiehl´s, která prodává prémiové produkty péče o pleť, tělo a vlasy. Svůj první obchod v Česku otevře na přelomu května a června v Obchodním centru Nový Smíchov, informovala francouzská společnost Klepierre, které nákupní centrum patří.

Historie Kiehl´s sahá do roku 1851, kdy firma v New Yorku na Manhattanu otevřela svůj první obchod. Tehdy šlo ještě hlavně o homeopatické léky.

První velký milník přišel na začátku 20. let minulého století, kdy společnost koupil židovský emigrant z Ruska Irving Morse. Tento majitel vyvinul mnoho z produktů, které firma prodává dodnes.

Další přelom přišel v roce 2000. Tehdy Kiehl´s od dědiců Morseho koupil francouzský kosmetický koncern L'Oreal. Za americkou společnost zaplatil 100 až 150 milionů dolarů.

Aktuálním plánem Kiehl´s je zvětšit svůj globální byznys během tří let na trojnásobek. Firma nyní působí přibližně ve čtyřech desítkách zemí. Tržby společnosti se loni pohybovaly kolem půl miliardy dolarů.