Arca Capital posiluje své aktivity na trhu personálních agentur. Kupuje kyperskou firmu

Pavol Krúpa

Pavol Krúpa Zdroj: profimedia

Česko-slovenská investiční skupina Arca Capital společně se slovenskou A&T Group kupuje kyperskou společnost ARTESIS EUROPE LIMITED. Posiluje tak svoje aktivity na trhu personálních agentur.

Podle informací Arca se svým partnerem získá společnou kontrolu v několika pracovních agenturách. "Skupina Arca Capital dlouhodobě posiluje svoje aktivity na trhu personálních agentur a recruitmentu. Právě proto jsme se rozhodli stát se kapitálovým partnerem společnosti A & T Group a rozšířit tak naše portfolio," řekl partner skupiny Arca Capital Rastislav Velič.

Případ dostal český antimonopolní úřad, takže se dotýká i českého trhu. ÚOHS vede pouze zjednodušené řízení, rozhodnutí patrně vydá do konce května.

Česko-slovenská investiční skupina Arca Capital nedávno koupila také minoritní podíl v německém fotbalovém klubu Borussia Dortmund. Za 1,27 procenta akcií podle ní Arca zaplatila kolem 170 milionů korun a bude sedmým největším akcionářem Borussie.

Skupina Arca směřuje svou činnost na správu aktiv, energetiku a hledání obchodních příležitostí. Skupina působí hlavně ve střední a východní Evropě, zastoupení má v Bratislavě, Praze, Londýně a v Kyjevě. Majoritním vlastníkem společnosti byl dříve slovenský finančník Pavol Krúpa.

Od poloviny loňského prosince má Krúpa spolu s Rastislavem Veličem a Peterem Krištofovičem rovnocenný podíl 30 procent. Zbývající desetinu vlastní Henrich Kiš. Aktivitám v oblasti fotbalu se Arca Capital věnuje už několik let prostřednictvím své dceřiné společnosti Ondrášovka.