Bývalý akviziční šéf ČEZ chystá další nákupy firem

Vladimír Schmalz

Vladimír Schmalz Zdroj: Michael Tomeš, E15

Vladimír Schmalz
Vladimír Schmalz
Vladimír Schmalz
Vladimír Schmalz
5
Fotogalerie

Edua Group, jeden z největších hráčů na komerčním trhu se vzděláváním, pracuje na převzetí dalších společností. A to ještě ani ne rok poté, co společnost někdejšího akvizičního šéfa ČEZ Vladimíra Schmalze koupila jazykovou školu Jipka Na konci má být skupina s tržbami v miliardovém řádu.  

„Stále máme nějaké zajímavé věci rozjednané. Doufám, že do konce roku ještě něco z toho dokončíme,“ řekl v rozhovoru pro deník E15 Schmalz.

Pravě akviziční růst byl zatím nejsilnějším motorem Schmalzovy skupiny. „Do budoucna ale už bude váha organického růstu a akvizic zhruba stejná,“ dodal investor.

Nákupy zatím přišly skupinu na desítky milionů korun. Do holdingu patří kromě Jipky ještě značky jako například Tutor, Caledonian School nebo Top Vision. Spolumajitelem skupiny je mimo jiné ještě Milan Procházka, který byl přední postavou investiční skupiny Wood & Company

Ve vzdělávání se našel rovněž bývalý Schmalzův šéf ze skupiny ČEZ Martin Roman. Oba se dokonce letos potkali coby spolumajitelé na půdě společnosti Edulogy. Ta školkám, školám a učitelům dodává vzdělávací programy.