Češi nakupují stále více ekologicky. Trendem je i ekodrogerie

dm drogerie

dm drogerie

Drogerie Dm
2
Fotogalerie

Češi mají podle prodejců, stále větší zájem o ekologické produkty. Roste podle nich poptávka také po stáčených ekologických prostředcích. Na českém trhu se objevují nové značky, v polovině července e-shop v České republice a na Slovensku spustila americká značka ekologického praní a čištění The Laundress.

Dm drogerie mají ve svém sortimentu v současné době na 150 produktů 18 různých značek, které jsou rostlinného původu, neobsahují složky vyrobené z ropy, mají minimální vliv na vodní organismy, jsou biologicky rozložitelné a netestované na zvířatech, uvedl manažer komunikace dm drogerie markt Jiří Peroutka.

Řetězec dm má 16 prodejen vybavených plnícími stanicemi na ekodrogerii. Podle Peroutky společnost pracuje na otevření a modernizaci dalších. "Poptávka po stáčené certifikované ekodrogerii Yellow & Blue je obrovská, od začátku roku 2021 si naši zákazníci stočili více než sedm tisíc litrů těchto prostředků, od zavedení plnicích stanic v roce 2019 pak více než 25 tisíc litrů," řekl. V meziročním srovnání vzrostl podle něj prodej stáčené ekodrogerie o více než 20 procent. Dlouhodobě nejprodávanějším produktem je podle něj prací gel z mýdlových ořechů s vůní levandule, doplnil.

V drogeriích Rossmann podle jejich manažerky komunikace Olgy Stanley každoročně více zákazníků mění běžné produkty za ekologické varianty. "Momentálně máme v nabídce několik ekologických brandových produktů - značky Feel Eco a Frosch, samozřejmě musíme zmínit i eko výrobky našich privátních značek domol a eco Freude," řekla.

Značku The Laundress přinesla na český a slovenský trh společnost Carre Concierge jako doplnění svého portfolia služeb v péči o oděvy. V e-shopu lidé nakoupí prací prostředky, aviváže nebo vonné spreje na prádlo. Podle majitelky společnosti Carre Concierge Heleny Pavlové nabídne kromě základního sortimentu i limitované edice.

E-COMMERCE SUMMIT 2021: Největší online e-commerce konference. Zjistěte víc >>>