Česká IKEA mění vedení. Z Francie přichází manažerka, která se vypracovala z prodavačky

Mounia Elhilaliová

Mounia Elhilaliová Zdroj: ČTK

Ilustrační foto
2
Fotogalerie

Novu generální ředitelkou nábytkářského řetězce IKEA pro Česko, Maďarsko a Slovensko se od 1. září stane Mounia Elhilaliová (42), která dosud působila jako zástupkyně generálního ředitele IKEA ve Francii. Ve funkci střídá Marka Feltla. Společnost to oznámila v tiskové zprávě.

"Cítím se opravdu velmi poctěna, že se mohu spolu s našimi zaměstnanci podílet na tom, abychom vytvářeli lepší každodenní život pro naše české, slovenské a maďarské zákazníky. Je důležité, abychom lidem i nadále plnili jejich sny a poskytovali jim to, co k vybavení domácnosti potřebují, a nabízeli kvalitní výrobky za dostupné ceny," uvedla Elhilaliová.

Předtím, než Elhilaliová nastoupila do IKEA, pracovala pro řetězec Decathlon ve Francii, USA, Španělsku a Argentině. Začínala jako prodavačka, a vypracovala se na pozici ředitelky prodejny ve Španělsku.

Tržby nábytkářské společnosti IKEA v Česku stouply ve finančním roce 2016/2017 o čtyři procenta na 9,7 miliardy korun. Za nárůstem stojí zejména zvýšení průměrné útraty, která vzrostla o šest procent na 1638 korun. Čtyři obchodní domy, které IKEA v ČR provozuje, navštívilo 10,1 milionu návštěvníků.