CPI Hotels buduje lázeňský řetězec

ilustrační foto

ilustrační foto

Tuzemská realitní skupina CPI rozjíždí další hotelový byznys. Společnost CPI Hotels vstupuje na trh s novou značkou Spa & Kur Hotels. V lázeňských městech a rezortech chce vybudovat hotelový řetězec s léčebnými a wellness procedurami.

„Zajímá nás hlavně lokalita lázeňského trojúhelníku, tedy Františkovy Lázně, Karlovy Vary a Mariánské Lázně,“ řekl serveru E15.cz mluvčí CPI Hotels Jan Burian „V souvislosti s legislativními změnami v tuzemském lázeňství se otevírá větší prostor pro komerční provozovatele,“ vysvětlil Burian. Pod novou značkou zatím funguje bývalý Lázeňský dům ve Františkových Lázních, přejmenovaný na Spa & Kur Hotel Praha. Letos v květnu CPI otevře ve stejném lázeňském městě druhý luxusnější hotel z řetězce, čtyřhvězdičkový Harvey. Nabízet chce léčebné procedury i nadstandardní wellness pobyty

Rekonstruovanou secesní budovu má CPI Hotels v pronájmu, zatímco někdejší Lázeňský dům už vlastní skupina CPI.„Pokud jde o další expanzi, budeme postupovat podle konkrétní nabídky. Můžeme nemovitosti vlastnit, být v nájmu nebo hotely vést na základě manažerské smlouvy pro jiné provozovatele,“ doplnil Burian.

Hlavní značkou CPI Hotels jsou kongresové hotely Clarion v Praze a v krajských městech, kterých aktuálně provozuje sedm. Příští měsíc přibude čtyřhvězdičkový Clarion Congress Hotel v Českých Budějovicích, který vznikl rekonstrukcí někdejšího hotelu Gomel. Jeho součástí bude konferenční sál pro šest stovek hostů. V další Clarion se aktuálně proměňuje bývalý hotel Sigma v Olomouci. Hotový má být do konce roku 2013.

Loni v prosinci CPI se značkou Clarion poprvé zamířila mimo města do horského střediska ve Špindlerově Mlýně. CPI ve svých hotelech buduje také vlastní síť restaurací pod značkou Benada. V metropoli provozuje CPI Hotels rovněž skupinu městských hotelů pod značkou Fortuna.