Dáme jídlo rozjíždí vlastní gastroprovozy | E15.cz

Dáme jídlo rozjíždí vlastní gastroprovozy

Barbora Pánková

Barbora Pánková

Největší tuzemský hráč v byznysu rozvozu pokrmů Dáme jídlo dokončuje investici za několik milionů korun. Na území Prahy 4 a Prahy 11 buduje dva gastroprovozy s pěti až deseti samostatnými kuchyněmi. Jídlo tam budou připravovat vybrané partnerské restaurace, zatímco investor zajistí rozvoz k zákazníkům.

Společnost si od konceptu, který je podle ní v rámci střední a východní Evropy zatím jediný, slibuje lepší obslužnost. Doručení jídla v uvedených částech města teď trvá šedesát až devadesát minut.

„Dáme jídlo připraví prostory, aby tam restaurace mohla začít vařit. V jednom projektu je součástí gastrovybavení, ve druhém si je zajišťují restaurace,“ vysvětlil výkonný ředitel společnosti Filip Fingl. „Oba projekty jsou hotové ze dvou třetin, spuštění chystáme do konce roku,“ doplnil.

Některé potraviny zmizí, naše děti se budou mít hůř než my. Musíme se uskromnit, říká klimatolog Cílek

Dáme jídlo si oba objekty pronajímá, takže suma v řádu jednotek milionů korun šla jen do rekonstrukcí. Samy restaurace se na financování nepodílejí, využití prostor se ale podle Fingla promítne do vyšší marže. Ta se obecně pohybuje v nižších desítkách procent a liší se podle toho, zda restaurace využívají vlastní auta, nebo flotilu vozů Dáme jídlo. Zda je jídlo připravené v takzvané ghost kitchen, nebo v samotné restauraci, se v ceně pro zákazníka neprojeví.

Dáme jídlo si do nových gastroprovozů vybírá restaurace tak, aby doplnily skladbu místních podniků. „Jedná se o asijskou, mexickou, italskou i českou kuchyni, dále burgery, křidýlka či žebírka,“ shrnul Fingl.

Aby si hasiči nemuseli kupovat bagety na benzínkách. Mana a spol. zažívají dobré časy

První obdobný gastroprovoz spustila německá mateřská společnost Delivery Hero v Singapuru.

Dáme jídlo je s 2,5 tisíci restauracemi v portfoliu jedničkou českého trhu v rozvozu jídel. Působí ve 170 městech v Česku včetně Prahy. Loni společnosti přibyla konkurence v podobě českých poboček amerického Uber Eats a finského Woltu. Uber Eats rozváží pouze v Praze, a to z více než tří set restaurací. Wolt působí v Praze i Brně a v nabídce má rovněž přes tři sta restaurací.

Firma Velká pecka, provozující Rohlik.cz, má miliardové obraty. Letos poprvé je i v zisku

 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!