DRFG a Natland zakládají společnou investiční skupinu

Tomáš Raška ze skupiny Natland

Tomáš Raška ze skupiny Natland Zdroj: Michael Tomes/E15

David Rušňák
Tomáš Raška ze skupiny Natland
3
Fotogalerie

Natland Group a investiční skupina DRFG Davida Rusňáka založily pro společné investice skupinu Czech Private Capital (CPC). Letos by skupina mohla investovat několik miliard korun, zaměří se na nemovitosti, finance a telekomunikace a postupně bude uvádět na trh nové projekty.


Podíl DRFG a Natlandu ve skupině bude po 50 procentech. Natland Group i DRFG si vedle společného podnikání v rámci Czech Private Capital ponechají plnou autonomii.

CPC chce využít na trhu příležitostí, na které by obě skupiny jako samostatné subjekty dosáhly obtížněji "Spojení našich zkušeností, know-how a finančního zázemí nám umožní dynamičtější rozvoj," uvedli Rusňák a Tomáš Raška z Natland Group.

Hodnota nemovitostního portfolia DRFG výrazně přesahuje dvě miliardy korun. I pro Natland je realitní byznys jedním z pilířů podnikání. Jeho projekt Čakovický park se 700 byty je trojnásobným vítězem ankety Realitní projekt roku. Růstové plány má CPC i ve finanční oblasti. Natland vybudoval například investiční společnost Avant, největšího českého správce fondů kvalifikovaných investorů. DRFG spravuje vedle nemovitostního i dluhopisový fond.

Profitovat ze spojení chtějí obě skupiny také v telekomunikacích, kde je DRFG etablovaným hráčem na trhu již nyní. Natland je zase silný v technologiích zabývajících se zpracováním, analýzou zabezpečení a interpretací dat.

DRFG je investiční skupina založená v Brně v roce 2011. Cílem DRFG je zhodnocovat kapitál prostřednictvím investic do majetkových podílů v perspektivních společnostech a projektech. DRFG se zaměřuje především na investice do nemovitostí, finančních služeb a telekomunikací. V roce 2016 dosáhl objem investic 1,5 miliardy korun a objem aktiv překročil čtyři miliardy korun.

Investiční skupina Natland Group realizovala za 15 let existence zhruba 50 projektů. Vlastní kapitál skupiny dosáhl ke konci roku 2015 téměř 1,2 miliardy korun a aktiva přesáhla hodnotu dvou miliard.