E-shop Bonami loni zvýšil tržby na více než jednu miliardu korun

Nábytek

Nábytek Zdroj: profimedia.cz

Český e-shop s bytovými doplňky a nábytkem Bonami.cz loni zvýšil tržby o 38 procent na více než jednu miliardu korun. Letos očekává dosažení tržeb 1,5 miliardy korun. Internetový obchod posílil pozici v Rumunsku, kde obrat vzrostl o 67 procent. 

Bonami loni prodalo 1,9 milionů kusů zboží. Na tržbách se z poloviny podílel český trh, následuje Slovensko (22 procenta), Rumunsko (13,5 procenta), Polsko (12,5 procenta) a Maďarsko (2 procenta), kam Bonami expandovalo v srpnu 2018.

V letošním roce se obchod chce zaměřit především na růst v segmentu nábytku. Kvůli tomu chystá významné investice do dalšího rozšíření skladu a skladových zásob a zkvalitnění služeb. Prodej nábytku se podílí na obratu z 38 procent, nyní je v nabídce přes 40 tisíc položek nábytku z celkových 65 tisíc položek.

„V příštím roce plánujeme skladové zásoby dále navyšovat. Proto jsme v minulém roce zdvojnásobili skladové prostory a letos budeme ve zvětšování skladu pokračovat. Cílem je zvýšení prodejů nábytku o 40 procent,“ uvedl ředitel obchodu David Šiška.

Mezi největší maloobchodní prodejce nábytku v Česku patří IKEA, Kika, Jysk, Asko-Nábytek, Sconto a Möbelix CZ. Podle odhadu Asociace českých nábytkářů tržby z prodeje nábytku za celý loňský rok klesnou zhruba o procento na 35,8 miliardy korun.