Gastronomický koncept Manifesto otevře. Zavedl přísná hygienická opatření

Vinohradský pivovar

Vinohradský pivovar Zdroj: E15 Michal Nosek

Manifesto Market SMíchov
Manifesto Market, Smíchov, Masarykovo nádraží, Praha
Manifesto Market, Smíchov, Masarykovo nádraží, Praha
Manifesto Market, Smíchov, Masarykovo nádraží, Praha
Manifesto Market, Smíchov, Masarykovo nádraží, Praha
13
Fotogalerie

Manifesto plánuje otevřít v Praze na Florenci v pátek a na Smíchově v sobotu. Zakladatel Manifesta Martin Barry nařídil zvláštní opatření k prevenci koronaviru již během příprav. "V minulých týdnech jsme upravili provozní protokol a proškolili personál. S ohledem na opatření jsme velmi pečlivě zvažovali všechny okolnosti a detaily oficiálních výroků členů vlády," uvedl Barry.

Naší zásadou je zachovat klid a chovat se zodpovědně. V reakci na vládní nařízení Manifesto zruší zahajovací a víkendové eventy. "Nebude hrát dj a do odvolání se ruší program kulturních produkcí a živých vystoupení. Manifesto bude mít normálně otevřeno a bude se vařit, budou se míchat a čepovat nápoje," řekla k provozu mediální zástupkyně Manifesta Radka Ondráčková s tím, že se posilují přísná hygienická opatření, panuje nejvyšší obezřetnost.

Oproti jiným restauračním zařízením je výhodou Manifesta neustálá cirkulace čerstvého vzduchu. Výhodou je také cashless provoz, mnohem hygieničtější, protože se obejde bez ruční manipulace s hotovostí. Manifesto se také propojí s rozvážkovou službou a bude možné si objednat jídlo domů.

"V areálu jsou k dispozici nádobky s dezinfekčním gelem rozmístěné po celém prostoru, u vstupu bude informační cedule nabádající návštěvníky k pravidelné hygieně a preventivnímu desateru, zkracujeme intervaly čištění a sanitace toalet i všech povrchů," uzavřel Barry.

Provoz zatím neomezují ani velké gastronomické skupiny, jako například Together, které mimo jiné v Praze provozuje třípatrovou restauraci Sia. “Hromadně evidujeme pokles tržeb v řádu zhruba 15 procent. Nejvíc trpí náš Food Way Catering, kterému se zrušily takřka všechny eventy. Snažíme se, aby se situace co nejméně dotkla našich stálých zaměstnanců, brigádníky necháváme doma, ale jinak naše všechny provozy jedou beze změny. Personál byl ještě jednou komplexně poučen o všech hygienických pravidlech, zvýšili jsme frekvenci dezinfikování prosotorů i předmětů. To je aktuálni situace, uvidíme, co bude v příštích dnech,” uvedl spolumajitel Together David Petřík.