GTS nabídne firmám volání z mobilu i pevné linky za 787 korun

ilustrační foto (Profimedia.cz)

ilustrační foto (Profimedia.cz) Zdroj: Profimedia.cz

Virtuální operátor GTS nabídne firmám neomezené volání z mobilu i pevné linky za 650 korun měsíčně bez DPH, tedy 787 Kč s daní. GTS chce zároveň nabízet velkoobchodně mobilní služby dalším operátorům.

GTS se již na začátku roku dohodla o využití mobilní sítě T-Mobilu. Podle generálního ředitele Davida Šity si GTS od T-Mobilu kupuje kapacitu sítě v podobě provolaných minut a objemu dat, nikoliv hotové služby jako nynější virtuální operátoři Bleskmobil nebo Mobil.cz, kteří působí jen jako přeprodejci.

GTS neposkytuje služby přímo koncovým zákazníkům, ale jen firmám a živnostníkům, případně zaměstnancům těchto firem. Neomezený tarif zahrnuje volání a SMS do všech sítí v Česku i volání na pevné linky do okolních zemí. Součástí je také mobilní internetové připojení s jedním MB dat denně. Nabídky neomezeného volání konkurence s řádově stovkami MB dat měsíčně určené především pro domácnosti se pohybují od 691 do zhruba 750 korun.

Firma bude zároveň nabízet mobilní služby dalším menším operátorům na základě velkoobchodní nabídky, ti je pak jako virtuální operátoři budou moci poskytovat koncovým uživatelům. Nebudou tak muset vést složitá jednání přímo s provozovateli mobilních sítí. „Implementovat malé firmy napřímo by pro nás nebylo příliš efektivní,“ podotkl Petr Misík z T-Mobilu.

Zájemce o poskytování služeb virtuálního operátora si u GTS bude moci koupit od zhruba tisícovky SIM karet. Ty mohou být s jeho vlastní grafikou a na displeji se bude objevovat název operátora. Podmínkou je registrace virtuálního operátora u ČTÚ. Službu mohou dál přeprodávat. Nabídka ale nemá být určená pro tzv. šedé operátory bez vlastních systémů zákaznické péče a další přidané hodnoty.

GTS Central Europe má v Česku, Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rumunsku přes 38 tisíc firemních zákazníků telekomunikačních a datových služeb.