Hartenberg získal v Irsku reprodukční kliniku, stal se tamní dvojkou

Reprodukční medicína

Reprodukční medicína Zdroj: Profimedia

Reprodukční medicína
Reprodukční medicína
Reprodukční medicína
Reprodukční medicína
5
Fotogalerie

Česká skupina FutureLife získala irskou reprodukční kliniku Galway Fertility Clinic. Skupina se tak stala druhým největším poskytovatelem reprodukční medicíny v Irsku, oznámila dnes FutureLife v tiskové zprávě. Cenu akvizice nezveřejnila. FutureLife působí v Česku, na Slovensku a ve Velké Británii. Je součástí investičního fondu Hartenberg. Ten spadá pod firmu SynBiol, která dříve patřila předsedovi hnutí ANO a bývalému vicepremiérovi Andreji Babišovi.

Galway Fertility Clinic byla založena v roce 1994. Podle FutureLife je jedním z předních poskytovatelů léčby neplodnosti v Irsku. Kliniku získala česká skupina prostřednictvím irské dceřiné společnosti ReproMed, která se stala součástí FutureLife loni.

Akcie firmy SynBiol, pod niž patří prostřednictvím fondu Hartenberg i FutureLife, vložil bývalý vicepremiér Babiš po přijetí zákona o střetu zájmů do svěřenského fondu.

Brněnská reprodukční klinika Reprofit, která také patří FutureLife, dostala podle serveru Seznam Zprávy pokutu 800 tisíc korun od Státního ústavu pro kontrolu léčiv za záměnu embryí dvou žen při umělém oplodnění. Chybu oznámila ústavu sama klinika loni. Ústav následně provedl v klinice kontroly, podle kterých se nejednalo o systémovou chybu, ale o selhání jednotlivce.