Hedepy pořádá první mezinárodní konferenci o wellbeingu ve firmách

Zdroj: hedepy.cz

Hedepy, česká platforma pro online terapie, se dlouhodobě věnuje čím dál více skloňovanému tématu, kterým je duševní pohoda zaměstnanců. Na konci dubna se proto rozhodla uspořádat pro HR komunitu mezinárodní konferenci Hedepy Talks. Vystoupí na ní řečníci ze tří zemí, mezi účastníky budou personalisté z celé Evropy.

Konferenci bude moderovat Pavlína Louženská a jako první český řečník vystoupí chirurg a zakladatel služby uLékaře.cz, Tomáš Šebek. Rumunsko bude reprezentovat CEO eJobs, Bogdan Badea a Polsko vedoucí HR oddělení v polském HP Central Europe, Agnieszka Zakłada. Slovo bude mít také Petra Hrušková, globální manažerka pro wellbeing zaměstnanců Red Hat, a Lukáš Krčil, CEO Hedepy.

Pracovní prostředí se dynamicky mění, a pandemie tyto změny ještě urychlila. Jakých proměn by měly být firmy schopné, a jaké benefity zaměstnancům nabídnout? Na otázku, zda jsou flexibilní benefity a flexibilní přístup tím správným řešením, bude ve své přednášce hledat odpověď Bogdan Badea.

Podle Petry Hruškové se zejména v posledních dvou letech zvyšuje poptávka firem po benefitu, který by pomáhal udržovat mentální zdraví jejich zaměstnanců. Ve svém příspěvku na konferenci bude mluvit o tom, jak do firem co nejšetrněji implementovat programy pro wellbeing zaměstnanců, jak pro tuto myšlenku získat i vedení společností, a jak si poradit se zdroji, které jsou pro to potřeba.

hedepy.cz

Lukáš Krčil pak teorii, že zaměstnanecké benefity ve formě terapie zvyšují produktivitu ve firmě, podpoří daty, která získal díky rozhovorům s HR a z výzkumů se zaměstnanci společností, které tento benefit v posledním roce zavedly.

Tomáš Šebek se bude ve své přednášce věnovat očekáváním, která se spuštěním služby uLékaře.cz měl, jak to nakonec celé dopadlo, a proč. Také divákům vysvětlí, proč je přesvědčený, že prevence zdraví, tedy i toho mentálního, je klíčem k úspěchu. A to nejen v osobní rovině, ale i k úspěchu v komerční sféře.

Firemní terapie aktuálně tvoří přes 15 % všech sezení na Hedepy, a zájem o ně stále roste. „Naším cílem je podpořit tento trend, protože věříme, že starat se o psychickou pohodu zaměstnanců je od firem nejen šlechetné, ale v konečném důsledku se jim to také vyplatí,” vysvětluje Lukáš Krčil, CEO Hedepy. To potvrzuje také Světová zdravotnická organizace (WHO), podle které stojí psychické problémy globální ekonomiku přibližně bilion dolarů ročně kvůli menší produktivitě týmů. Investice do mentálního zdraví zaměstnanců se tak může firmám vrátit až čtyřikrát. „Proto také vznikl nápad na konferenci, která otevře diskuzi na toto téma mezi personalisty z několika evropských zemí,” uzavírá Krčil.

Hedepy Talks se uskuteční 27. 4. 2022 v 9:00, vstup na konferenci je zdarma, ale je potřeba předchozí registrace (https://hedepy.com/talks/#book).

hedepy.cz