Hotelové skupiny InterContinental Hotels a Starwood se možná spojí

Hotel InterContinental Praha

Hotel InterContinental Praha Zdroj: CC BY-SA 3.0: cs:SJu via Wikimedia

Hotelová skupina InterContinental Hotels (IHG) a konkurenční Starwood Hotels & Resorts Worldwide vedou předběžná jednání o sloučení. S odvoláním na své zdroje to dnes napsal ekonomický list Financial Times (FT). Fúzí by vznikla největší hotelová skupina na světě. Rozhovory jsou ale teprve v rané fázi a Starwood si prý může vybrat jiného zájemce i jinou strategii. Podle Reuters by mohla k zájemcům o Starwood patřit i hotelová skupina Wyndham Worldwide.

Starwood, který vlastní hotelové řetězce Sheraton či St. Regis, na jaře oznámil, že zkoumá alternativy týkající se strategie a finančních záležitostí. Firma, která se tehdy nabídla ke koupi, dnes však neoznámila, jak v této věci pokročila.

Nejmenované zdroje Reuters uvedly, že Starwood v rámci hledání zájemců oslovil také investiční fondy. IHG a Wyndham se na dotaz Reuters odmítly vyjádřit. Vyjádření Starwoodu se agentuře zatím zjistit nepodařilo.

InterContinental je největší hotelovou skupinou na světě a provozuje hotely pod stejným jménem a pod značkami Crowne Plaza a Holiday Inn. Těsně za ním je řetězec Hilton Worldwide. Akcie InterContinental po zprávě zpevnily o více než tři procenta, akcie Starwood vykazovaly mírnější nárůst.