Hotelům dál přibývají hosté, oživení je cítit i v Karlových Varech

Pražský hotel Wilson sítě Barceló

Pražský hotel Wilson sítě Barceló Zdroj: Barcelo

Letošní rok začal v cestovním ruchu podobně, jako ten minulý skončil. Hoteliéři se dál těší nebývalé přízni klientů, v lednu uvítali na 700 tisíc hostů, což o šest procent překonává loňský rekord.

Růst táhnou začátkem roku především tří- a čtyřhvězdičkové hotely, méně už se dařilo pětihvězdičkovým zařízením. „Poptávka letos znovu roste, oživení je cítit dokonce i v Karlových Varech, které si nedávno prošly velkým útlumem,“ řekl deníku E15 generální ředitel největší tuzemské hotelové sítě EuroAgentur Josef Bára.

Navzdory mírné zimě si do hotelů našli ve velké míře cestu čeští turisté. Ti táhnou turistické odvětví hlavně na horách. Celkem jich přespalo v lednu pod hotelovou střechou téměř 300 tisíc, o sedm procent více než loni.

Do karet podnikatelům v cestovním ruchu hrají i Velikonoce, které letos připadají na březen, a pomáhají tak oživit jinak mimosezonní kvartál. „Poptávka po velikonočních termínech se vyvíjí velice dobře,“ doplnil Bára. Hoteliérům přeje i nová sněhová nadílka. Například jihočeská část Šumavy už nenabízí téměř žádné volné pokoje.