Invelt posiluje svou pozici na tuzemském trhu

Invelt

Invelt Zdroj: Invelt

Společnost Invelt posiluje svou pozici v oblasti prodeje vozů BMW, MINI a BMW Alpina. Lídr tuzemského trhu vykázal za první pololetí obrat, který přesáhl hodnotu 600 milionů korun a meziročně oproti prvnímu pololetí 2010 stoupl o 25 procent.

Invelt, který se na začátku roku 2011 stal jediným akcionářem a majitelem největšího autosalonu BMW v České republice, zvýšil za posledních 5 let svůj obrat o rekordních 750 procent. Autosalon v Praze společně s pobočkou v Plzni vykázal za první pololetí 2011 nárůst podílu na dealerských prodejích o čtyři procenta, a to z 22 procent v roce 2009 na 26 procent v roce 2011. Více než každý čtvrtý vůz BMW byl zakoupen právě u této společnosti. Zhruba podobný podíl byl dosažen na celkovém trhu opravárenských činností. Výjimkou jsou motocykly, kde má Invelt ve značce na českém trhu podíl 60 procent.

V roce 2010 byla firma největším autorizovaným prodejcem motocyklů BMW v celém regionu střední a východní Evropy. „Naše společnost věnuje intenzivní pozornost neustálému zvyšování kvality služeb. Ty do budoucna jednoznačně rozhodnou o úspěchu toho či onoho dealera. Je to pro nás priorita číslo jedna i v dlouhodobém horizontu. U velkého dealera, jako jsme my, to není jednoduchý proces , ale náš stoupající tržní podíl ukazuje, že jsme na správné cestě,“ uvedl spolumajitel a generální ředitel společnosti Invelt Jiří Jirovec.